6.4.2016

Gluteenittomat suklaahippukeksit



Viime päivät olen intoillut vähän toisenlaisista kekseistä Ravintolapäivämietteiden merkeissä, mutta nämä suklaahippukeksit ansaitsevat nämäkin kyllä kunnon aatoksia.

Käytin itse suklaana sekä valkoista, normaalia leivontasuklaata (55%) ja sellaista oikeasti tummaa suklaata (70%) sekaisin. Toimi erinomaisesti.

Muskottipähkinä on tässä reseptissä melko oleellinen. En suosittele jättämään sitä pois, ellei allergia vaivaa.
Aineslista on melko pitkä, mutta keksit on todella helppo valmistaa.
Ainekset vain hierotaan tasaiseksi massaksi ja valmista on.

Yön yli kylmässä pitäminen parantaa rakennetta, joten sitäkään en suosittele jättämään väliin.
Taikinan voi myös pakastaa ihan rauhassa ja leikata sitten pötköstä paistettavia siivuja jenkkityyliin. 

Nautinnollisia keksihetkiä!






Gluteenittomat suklaahippukeksit




  • 85g   gluteenitonta kaurajauhoa (voi korvata maissilla)
  • 175g  riisijauhoa
  • 95g  tärkkelystä (peruna/tapioka/maissi)
  • 4g   ksantaania
  • 225g   voita
  • 60g  tummaa siirappia
  • 200g   kidesokeria
  • 5g  ruokasoodaa
  • 5g  leivinjauhetta
  • 1/2tl  jauhettua muskottia
  • 1  vaniljatangon siemenet
  • 55g kananmunaa
  • 20g keltuaista
  • 350g  valinnaisia suklaita rouhittuna




Sekoita aineksista tasainen massa hieromalla kaikki ainekset sekaisin.

Kääri taikina kelmuun ja pidä jääkaapissa yön yli.

Punnitse taikinasta 55g paloja, pyörittele ne palloiksi ja litistä kämmenellä litteämmiksi pyörylöiksi. Paista 180C asteisessa uunissa noin 12min tai kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä reunoilleen.


Anna jäähtyä täysin ennen siirtämistä.